Nieuws

Voorjaarsstage Ezra Shihan
Zondag 11 maart was de Utrechtse tak van de voorjaars stage van Terry Ezra Shihan (7e dan), gevolgd door een gezellig bij elkaar met een borreltje en een hapje ter gelegenheid van de heropening van onze dojo op de nieuwe locatie:


(foto’s van Susan)


Open Les 6 maart 2018
Dinsdag 6 maart was er een Open Les onder leiding van Trudeke Sterringa.
Het was een heel leuke les waarbij we ook een aantal gasten hadden die Aikido voor de eerste keer uitprobeerden. Quote: “een pracht van een avond”.
Tijdens de les zelf niet zoveel foto’s, maar daar was meer tijd voor aan het einde en tijdens de demo’s:


Gastles Nick Waites

Dinsdag 30 januari bezocht Nick Waites ons en heeft ons een gastles gegeven. Tijdens deze inspirerende les heeft Nick met ons de -in onze dojo zéér bekende- Nick-No-Kata, een kumi-jo kata, herhaald en bijgeschaafd waar nodig. Ook een, door de meesten vergeten, uitbreiding van deze kata is weer opgefrist. Hieronder een impressie en voor een demo van de hele kata kun je hier, op de website van Nick’s dojo, terecht.


De Dojo is verhuisd!

Op 8 januari zijn we begonnen op onze nieuwe lokatie:

JIKI SHIN KAN: CREMERSTRAAT 253


Zomerschool 2017
De zomerschool is weer achter de rug: je hebt veel kunnen leren en met veel mensen kunnen samenwerken.
Maar.. vóór er kon worden gesport moesten de matten worden gelegd. Hier een time-lapse gemaakt door Susan van het gedeelte in de hal (het containers sjorren zie je hier dus niet…).


Samenwerking met Budocentrum Zeist
Vanaf woensdag 5 april gaat Erik (van Oorschot) Sensei (ook) les geven bij Budocentrum Zeist (BCZ).
Het Budocentrum zocht een Martial Art welke goed past bij hun huidige aanbod van Karate, Kobudo en Yoga. Via ons eigen Beerend is er contact gelegd met Jiki Shin Kan hetgeen snel werd gevolgd door een bezoek van Erik Sensei aan het bestuur van BCZ.

Dit bezoek is zeer prettig verlopen en heeft er toe geleid dat vanaf 5 april, elke woensdagavond, Erik Sensei als vaste docent een les in Zeist geeft van 20:00 tot 21:30 uur.

Wat gebeurt er dan in Utrecht, hoor ik je vragen? Wij hebben Djamal bereid gevonden om een deel van de lessen van Erik in Utrecht over te nemen, te weten die op de maandag avond.
Dus Erik zal om de week met Dave een zondag draaien en Djamal om de week met Dave de maandag lesgeven.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat deze nieuwe ontwikkeling een fantastische aanvulling wordt op (ons) Aikido.

Website Budocentrum Zeist: http://budocentrumzeist.nl/


Aikido DVD’s

Examen eisen 6 t/m 3e Kyu €15,00
50 jaar Ezra Shihan €15,00
Terry Ezra Essential Teachings; €35,00 (5 dvd’s)

Aikido T-shirts
Noriko van de Kaishinkan dojo heeft mooie Aikido-designs voor t-shirts gemaakt, waaronder ook t-shirts met het opschrift “Aikido Jikishinkan” in Japanse kanji. Je kunt ze hier en op de andere pagina’s van deze site vinden.


Reguliere lessen vind je hier,
Overige activiteiten vind je hier.

Aikido in Utrecht